NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Lezingenreeks Darwin & Drinks met botanisch filosoof Norbert Peeters in Laren


   • Lezingenreeks Darwin & Drinks met botanisch filosoof Norbert Peeters Photo #1
   1 of 1
   December 15, 2019

   Sunday   2:00 PM

   Amersfoortsestraat 117
   Laren, Noord-Holland

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Lezingenreeks Darwin & Drinks met botanisch filosoof Norbert Peeters

   Wil je graag meer weten over hoe het werkt in de plantenwereld? Kom dan naar Darwin & Drinks, een bijzondere lezingenreeks van botanisch filosoof Norbert Peeters. Deze keer bij De Groene Afslag, vlak bij Laren aan de A1. Onder het genot van een drankje begeleidt Norbert je door de plantenwereld van Darwin. Hij leert je over de rol van insecten bij bloembestuiving, de bevruchting van orchideeën en de eetgewoontes van vleesetende planten. Norbert Peeters is een begenadigd verteller. Je kunt niet anders dan ademloos naar hem luisteren en uiteindelijk net zo enthousiast over het plantenrijk raken als Darwin zelf.  September - Bloemen en hun bestuivers Charles Darwin was een van de eerste die beschreef hoe intiem bloeiende planten en bestuivers met elkaar verbonden zijn. Bloemen verleiden insecten met hun kleurpracht en aanlokkelijke geuren. Vandaag de dag weet iedereen dat bestuivende insecten zoals bijen een grote rol spelen in het seksleven van bloeiende planten. Maar in de tijd van Darwin was er nauwelijks iets bekend over dit bijzondere ménage à trois. Men was er toen nog heilig van overtuigd dat de schoonheid van bloemen door een almachtig opperwezen op aarde was gezet puur voor het vermaak van de mens. Oktober - De reislustigheid van zaden De meeste dieren kunnen zich eenvoudig verplaatsen via land, water of lucht. Maar zodra een zaadje wortel schiet, staat het vastgenageld in de grond. Daarom heeft het plantenrijk een flinke trukendoos tot zijn beschikking om te zorgen dat nakomelingen worden verspreid. Sommige planten voorzien hun zaden van haken en grijpers met gekartelde tanden om zich vast te houden aan de vacht van dieren. Weer andere zaden zijn voorzien van vleugels waarmee zij zich verspreiden via de wind. Charles Darwin is een van de eersten die deze verspreidingstactieken van zaden onder de loep neemt. In deze lezing kijken we hoe deze natuurgeleerde de dispersie van planten ontrafelt. November - Orchideeën December - Vleesetende planten

   Categories: Other & Miscellaneous

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Lezingenreeks Darwin & Drinks met botanisch filosoof Norbert Peeters. Book your stay now!