Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Nelson Freire: fijnzinnigheid en pure muzikale aristocratie in Amsterdam


   • Nelson Freire: fijnzinnigheid en pure muzikale aristocratie Photo #1
   1 of 1
   December 15, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Nelson Freire: fijnzinnigheid en pure muzikale aristocratie

   Meesterpianist Nelson Freire
   Martha Argerich noemt haar goede vriend en collega Nelson Freire de meest begaafde pianist ter wereld. Freire is een pianist voor fijnproevers, de aristocraat onder de pianisten: beschaafd, met een groot stijlgevoel, altijd dienstbaar aan de muziek – een echte poëet. Zijn uitvoeringen van muziek van Brahms, Schumann, Liszt en Chopin worden internationaal geroemd. NRC Handelsblad omschreef het eens als volgt: 'Geen noot wordt gespeeld omwille van het effect, en over iedere frase hangt een verstilde sfeer van toewijding en diepgang. Wie naar Freire luistert hoort in zijn toucher iets van die lome warmte, broeierige sensualiteit en relativerende melancholie van Zuid-Amerikaanse schrijvers als Marquez'.

   75ste verjaardag
   Zijn veelzijdigheid blijkt opnieuw uit dit juweel van een programma, dat hij voor deze bijzondere gelegenheid – de viering van zijn 75ste verjaardag – heeft samengesteld.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.