NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Scherpdenkers: Özcan Akyol en Nicolas Altstaedt in Amsterdam


   • Scherpdenkers: Özcan Akyol en Nicolas Altstaedt Photo #1
   1 of 1
   December 19, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Scherpdenkers: Özcan Akyol en Nicolas Altstaedt

   Scherpdenkers
   Muziek staat met beide voeten in de maatschappij, in de serie Scherpdenkers. Elk seizoen nodigen Muziekgebouw Eindhoven en Het Concertgebouw inspirerende sprekers uit de dialoog aan te gaan met musici. Schrijvers, mediamensen, politici – hun ideeën scherpen zich aan composities met een verhaal. Dit jaar met onder meer schrijver/filosofe Simon(e) van Saarloos, kunstenaar Lucas De Man en journalist Leo Blokhuis. Violiste Diamanda Dramm combineert werk van Ives met Amerikaanse volksmuziek. Sprekers en musici die de radertjes doen draaien. Vandaag verbinden Özcan Akyol en Nicolas Altstaedt het maatschappelijke aan het persoonlijke.

   Özcan Akyol en Fazil Say
   Schrijver en columnist Özcan Akyol schetst als geen ander de actuele maatschappij, zonder zichzelf te sparen. In zijn televisieserie De neven van Eus schuwde hij nergens de confrontatie met vooroordelen. De auteur van de succesromans Eus en Turis laat zich vandaag vergezellen door cellist Nicolas Altstaedt en pianist David Kadouch. U hoort onder meer de cellosonate Four Cities van Fazil Say. Een duik in de wereld van de poëzie, mystiek, geschiedenis, geheimen en passies van het oosten. Altstaedt: ‘De muziek nodigt ons uit naar een wereld die dichter bij ons staat dan ooit tevoren’. Ook op het programma: werken van Boulanger, Barber en Piazzolla.

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Scherpdenkers: Özcan Akyol en Nicolas Altstaedt. Book your stay now!