Change Location × Amsterdam

  Recent Locations

   Willem Brons vertolkt Beethovens magistrale Diabelli-variaties in Amsterdam


   • Willem Brons vertolkt Beethovens magistrale Diabelli-variaties Photo #1
   1 of 1
   December 15, 2019

    

   Concertgebouwplein 2-6
   Amsterdam, Netherlands

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Willem Brons vertolkt Beethovens magistrale Diabelli-variaties

   Willem Brons
   Willem Brons speelde Beethovens Diabelli-variaties al in de beginjaren van zijn carrière. Nu keert hij terug naar deze variatiecyclus, die de indrukwekkendste is uit de gehele negentiende en twintigste eeuw. Brons’ affiniteit met de late Beethoven werd al vroeg in zijn carrière opgemerkt en erkend. Schuberts 'unheimliche' sonate vormt een prachtig contrast met Beethovens overwegend optimistische variaties.

   Beethovens Diabelli-variaties
   Geen enkele andere compositie van Beethoven geeft zo’n volledig beeld van de rijkdom van deze toondichter. Sommige variaties verklanken ook nog op een ontroerende manier de geest van Bach, Händel en Mozart. Uiterst opmerkelijk is dat Beethoven ook al een blik vooruit lijkt te werpen op componisten van (veel) later tijd, zoals Schumann, Brahms, Moesorgski, Prokofjev en Bartók. Beethoven verbindt zo op een unieke manier muzikale historie uit verleden, heden en toekomst!

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.